Tuschet som håller i väder och vind

Tuschreceptet som importerades visade sig ha extremt bra fästegenskaper på en mängd material. Till exempel så fäster det utmärkt på färskt trä och även kåda, vilket uppskattats mycket inom skogsindustrin som använder färgen som stämpelfärg när träd och timmer skall märkas. Väder, vind och smådjur gör att markeringsfärg lätt försvinner efter ett tag, men RYONs färg håller måttet.

Andra områden där RYONs pennor och stämpelfärg uppskattas är inom industrin samt byggsektorn. Här används de permanenta märkpennorna flitigt att märka plåt, plast, stål, järn, glas, trä m.m. Användningsområdena är många.

Ett av de kanske mer ovanliga användningsområdet är märkning av tunnelmembran, den skyddande yta som sprutas på insidan av till exempel tågtunnlar. Här är miljön ofta fuktigt vilket gör det svårt för färg att fästa, men RYONs pennor är en av de få som verkligen fäster på membranet.

En Gigant och en Medium

RYONs pennor finns idag i 2 modeller, RYON GIGANT och RYON Medium. GIGANT är den penna som hängt med längst och har bred spets och är påfyllnadsbar. RYON Medium är en lite ”modernare” penna med klassiskt utseende. RYON arbetar just nu med att ta fram en penna med lite smalare spets för mer precision, något som har efterfrågats av byggbranschen. RYON hoppas kunna hitta en leverantör av själva pennan som håller rätt kvalitet inom snar framtid.

Idag online

RYON Märk har varit en klassisk tillverkare som sålt mycket på referenser och sitt goda rykte men har numera också gått online och skaffat sig webbhandelsbutik, så nu går det utmärkt att beställa sina permanenta märkpennor online. Webbutiken nås via denna länk: https://ryonmark.se/butik/